fbpx

Adatkezelési Tájékoztató

A jelen Adatkezelési Tájékoztató (a továbbiakban: Tájékoztató) részletezi, mit teszünk annak érdekében, hogy minimalizáljuk az általunk feldolgozott adatok mennyiségét és mit teszünk az általunk gyűjtött adatok védelme érdekében. Javasoljuk, hogy figyelmesen olvassa el a jelen Tájékoztatót. Mivel az adatok feldolgozásának módja az Ön által igénybe vett szolgáltatástól függ, az alábbi hivatkozásokon keresztül az Ön számára releváns fejezeteket közvetlenül is elérheti.

  1.  Kik vagyunk, szolgáltatásaink és webhelyünk

    1. Felhő alapú szolgáltatások
    2. Milyen információkat gyűjtünk, amikor Ön weboldalunkat használja vagy meglátogatja?
    3. Hogyan használjuk fel az Önről gyűjtött információkat?
    4. Személyes adatok feldolgozásának jogalapja
    5. Kivel osztjuk meg az Ön adatait?
    6. Az Ön adatvédelmi jogai
    7. Az Ön választása
    8. Biztonság: hogyan védjük adatait?
    9. Feldolgozás Magyarországon
    10. Adatok megőrzése és törlése
    11. Harmadik fél webhelyei
    12. A Tájékoztató változásai
    13. Kérdések és panaszok

Ha kérdése van adatkezelési gyakorlatunkkal vagy az alábbiakban ismertetett jogaival kapcsolatban, felveheti velünk a kapcsolatot az info@myPlan.cloud címen. A beérkező leveleket figyeljük és kezeljük.

1. Kik vagyunk, szolgáltatásaink és webhelyünk

1.1 A myPlan.cloud tulajdonosa és üzemeltetője a Bit Different Kft. (székhely: 8085 Vértesboglár, Pince köz 3., cégjegyzékszám: 07-09-015741, adószám: 14601659-2-07, nyilvántartó hatóság: Székesszékfehérvári Törvényszék Cégbírósága, E-mail: info@myPlan.cloud ), amely felhő alapú szolgáltatásokat kínál az ügyfeleknek (továbbiakban: Ön).

1.2 A myPlan.cloud által kínált szolgáltatásokra Tájékoztatónkban együttesen szolgáltatásokként hivatkozunk.

1.3 Weboldalunk a https://myplan.cloud/ címen érhető el (a továbbiakban: Webhely), ahol a látogatók, a leendő ügyfelek többet megtudhatnak rólunk és szolgáltatásainkról.

2. Felhő alapú szolgáltatások

Az alábbi rész ismerteti adatvédelmi gyakorlatunkat azokkal az adatokkal kapcsolatban, amelyeket akkor gyűjtünk, amikor szolgáltatást nyújtunk Önnek.

Az „Ügyfél” kifejezés alatt azokat a vállalkozásokat értjük, amelyeknek a szolgáltatásokat nyújtjuk.

2.1 Milyen információkat gyűjtünk a szolgáltatások nyújtása során

Az alábbi rész ismerteti adatvédelmi gyakorlatunkat azokkal az adatokkal kapcsolatban, amelyeket akkor gyűjtünk, amikor szolgáltatást nyújtunk Önnek.

Az „Ügyfél” kifejezés alatt azokat a vállalkozásokat értjük, amelyeknek a szolgáltatásokat nyújtjuk.

2.1 Milyen információkat gyűjtünk a szolgáltatások nyújtása során

2.1.1 Amikor az Ügyfelek szolgáltatásainkat használják, harmadik féltől származó adatokat bocsátanak rendelkezésünkre. Ezeket az adatokat csak Ügyfelünk utasításainak megfelelően gyűjtjük. Ez azt jelenti, hogy Ügyfeleink maguk határozzák meg, milyen adatokat töltenek fel platformjainkra.

2.1.2 Tájékoztatónk rögzíti az adott adatokkal kapcsolatos jogi kötelezettségeinket, és deklarálja, hogy ezeket az adatokat csak az Ügyfelünknek nyújtott szolgáltatások biztosítására használhatjuk fel. Számos joghatóság, különösen az Európai Gazdasági Térség („EGT”) területén belül a myPlan.cloud „adatfeldolgozónak” minősül az ilyen ügyféladatokkal kapcsolatban. Minden Ügyfelünk „adatkezelőnek” minősül. Adatkezelőként minden myPlan.cloud Ügyfél felelős azért, hogy megfeleljen az adatkezelőkre vonatkozó általános adatvédelmi rendelet (“GDPR”) követelményeinek, amely értesítést, közzétételt és meghatározott jogalapokat ír elő az adatok myPlan.cloud részére történő továbbításához, valamint a szolgáltatások igénybevételéhez. Adatfeldolgozóként a myPlan.cloud több tekintetben, de nem az minden tekintetben felelős.

2.1.3 Ha többet szeretne megtudni egy adott myPlan.cloud Ügyfél által gyűjtött és a myPlan.cloud számára továbbított adatokról, kérjük, olvassa el az adott Ügyfél adatkezelési tájékoztatóját, amely általában a weboldalán található.

2.1.4 Vannak esetek, amikor adatkezelőként járunk el. Jelen Tájékoztató ismerteti az ezekre az esetekre vonatkozó adatgyűjtési gyakorlatunkat is.

2.2 Az Ön által megadott adatok

2.2.1 A Szolgáltatások nyújtása során az Öntől gyűjtött személyes adatok az Ön által igényelt szolgáltatás vagy támogatás típusától függenek.

  • 2.2.2 Egyes személyes adatokat közvetlenül Öntől gyűjtünk, amikor:
  • (a) regisztrál a szolgáltatásaink igénybevétele érdekében. A regisztrációval kapcsolatban az alábbi személyes adatokat kezeljük: az Ön neve, e-mail címe, telefonszáma, jelszava.
  • (b) fizet az általunk nyújtott szolgáltatásért. A banki átutalással kapcsolatban az alábbi adatokat kezeljük: az Ön neve/cégnév, szerződésszám, a megfizetett összeg és a teljesítés időpontja.
  • (c) számlát állítunk ki a szolgáltatási díjról. Az általunk kezelt adatok köre: név, adószám, számlázási cím, a bizonylat tartalma, e-mail cím. A számlát elektronikusan küldjük meg, e-mailbe csatolva.
  • (d) segítséget, technikai támogatást kér tőlünk (például megadja telefonszámát vagy e-mail címét);
  • (e) bejelentkezik fiókjába bejelentkezési adataival (e-mail cím vagy felhasználónév, jelszó);
  • (f) kapcsolatfelvételi űrlapot tölt ki, hírlevelekre iratkozik fel, bármilyen információt kér tőlünk; vagy
  • (g) felmérésekben, versenyeken, vagy olyan általunk hirdetett eseményeken vesz részt, amelyekhez személyes adatokra lehet szükség;
  • (h) panaszt nyújt be a szolgáltatásainkkal kapcsolatban. A panaszkezelés során az alábbi adatokat kezeljük: név, e-mail cím, telefonszám, a panasz benyújtásának az időpontja és a panasz tartalma.

2.2.3 Egyéb olyan adatokat is gyűjtünk és feldolgozunk, amelyek esetleg kevésbé nyilvánvalóak az Ön számára. Például fiókhoz kapcsolódó információkat gyűjtünk az Ön által használt szolgáltatásokkal kapcsolatban (például az Ön által használt szolgáltatások típusai, fizetési előzményei, befizetéseinek összege, domain neve, információk a termékek megújításáról vagy lejáratáról, szolgáltatás igényléséről, stb.). Ezen túlmenően rögzítésre kerülnek a szoftverhasználat adatai is például, be- és kijelentkezés időpontja, illetve a szoftveren belüli tevékenységek naplózott adatai.

2.2.4 Ezen adatok egy része személyes adat lehet. Ezeket az adatokat felhasználhatjuk arra, hogy időről időre kapcsolatba léphessünk Önnel termékeinkkel, promócióinkkal és egyéb szolgáltatásainkkal kapcsolatban, de Ön kezelheti és kiválaszthatja a fogadni kívánt információkat.

2.2.5 Az általunk gyűjtött személyes adatok többsége szükséges ahhoz, hogy minden szolgáltatásunk működőképes és elérhető legyen az Ön számára. Ha ezen a körön túlmenően kérünk személyes adatokat, akkor egyértelműen tudatjuk Önnel, miért van szükségünk rá és milyen következményekkel járhat, ha nem adja meg.

2.3 Az általunk automatikusan gyűjtött információk

2.3.1 Amikor szolgáltatásainkat használja, bizonyos információkat automatikusan gyűjthetünk az eszközéről. Ez magában foglalhat olyan információkat, mint az IP-cím, az eszköz típusa, az egyedi eszközazonosító számok, a böngészőtípusok, az Ön tágabb értelemben vett földrajzi elhelyezkedésére vonatkozó adatok (például ország- vagy városszintű hely) és egyéb műszaki információk, amelyek azonosíthatják Önt.

2.3.2 A szolgáltatások használatára vonatkozó adatok automatikusan gyűjtésre kerülnek, amikor Ön Szolgáltatásainkat használja, beleértve a metaadatokat, a naplófájlokat és a süti-/eszközazonosítókat. Ezek a szolgáltatásokon belüli funkciókkal, tartalommal és hivatkozásokkal (beleértve a harmadik felek, például a közösségi média beépülő moduljait is) kapcsolatos konkrét adatokat, valamint az előző bekezdésben felsorolt információkat tartalmaznak.

2.4 Harmadik féltől származó adatok

2.4.1 Adatkezelőként adatokat gyűjthetünk harmadik féltől. Ez magában foglalhat a partnerektől származó információkat, amelyeket annak érdekében használunk, hogy az Ön számára nyújtott szolgáltatásokat biztosítani tudjuk. Ezeket az adatokat együttesen használhatjuk a már rendelkezésünkre álló információkkal, hogy elemezhessük, fejleszthessük és bővíthessük szolgáltatásainkat. Ezeket az információkat csak annak érdekében használjuk fel, amely okból azok a birtokunkba kerültek.

2.4.2 Az Ön adatait olyan mértékben osztjuk meg, amilyen mértékben az a törvényi előírások betartásához szükséges.

3. A Webhelyünk

3.1 Milyen információkat gyűjtünk, amikor Ön Webhelyünket használja vagy meglátogatja?

3.1.1 Az Ön által megadott információk

A myPlan.cloud fogadja és tárolja azokat az információkat, amelyeket Ön a Webhely használata során ad meg nekünk.

Olyan információkat gyűjthetünk és tárolhatunk a Webhely látogatásairól és interakcióiról, amelyek nem közvetlenül azonosítják Önt, de amelyeket sütik vagy egyéb szolgáltatások használatával automatikusan fogadunk és rögzítünk. Sütiket vagy hasonló szolgáltatásokat használunk a trendek elemzésére, a weboldal adminisztrálására, a felhasználók mozgásának nyomon követésére weboldalunkon belül, valamint demográfiai információk gyűjtésére. A sütik használatát a böngésző megfelelő beállításával szabályozhatja. Ha úgy dönt, hogy letiltja a sütiket, az korlátozhatja bizonyos funkciók használatát a Webhelyen.

Ezenkívül bizonyos információkat automatikusan összegyűjtünk és naplófájlokban tárolunk. Ezek az információk magukban foglalhatják az IP-címeket, a böngésző típusát, az internetszolgáltatót, a hivatkozási/kilépési oldalakat, az operációs rendszert, a dátum-/időbélyegzőt és/vagy a kattintási adatokat.

Ezeket az automatikusan gyűjtött naplóadatokat kombinálhatjuk más, Önről gyűjtött információval. Ezt azért tesszük, hogy javítsuk az Ön számára kínált szolgáltatásokat, marketing tevékenységünket, elemzéseinket, illetve weboldalunk funkcióit.

Webhelyünk közösségimédia-funkciókat tartalmaz, mint például a Facebook gomb és a Webhelyünkön működő egyéb widgetek. Ezek a funkciók információkat gyűjthetnek, például az Ön IP-címét és a Webhelyünkön meglátogatott oldalakat, és sütiket használhatnak a funkció megfelelő működéséhez. A közösségi média funkciókat és widgeteket vagy harmadik fél üzemelteti, vagy közvetlenül a weboldalukon találhatók. Az ezekkel a funkciókkal való interakcióit az adott funkciót biztosító vállalat adatvédelmi nyilatkozata szabályozza.

Hogyan használjuk a sütiket

Süti tájékoztatónkat az alábbi hivatkozáson érheti el: https://myplan.cloud/hu/suti-tajekoztato/

4. Hogyan használjuk fel az Önről gyűjtött információkat?

4.1 Azokban az esetekben, amikor adatkezelőnek minősülünk, a szolgáltatásaink használata során gyűjtött információkat a következő célokra használjuk fel:

  • (a) az Ön számára nyújtott szolgáltatásaink, valamint Webhelyünk működésének és teljesítményének javítása, optimalizálása;
  • (b) az Ön és közöttünk létrejött szerződéses kötelezettségeink teljesítése;
  •  (c) problémák diagnosztizálása, biztonsági kockázatok, hibák vagy a szolgáltatások szükséges fejlesztéseinek beazonosítása;
  • (d) szolgáltatásaink, Webhelyünk és a kapcsolódó marketing-, reklám- és értékesítési tevékenyégeink hatékonyságával kapcsolatos elemzések;
  • (e) válaszadás hozzánk intézett megkereséseire (például e-mail-es vagy postai levélben történő megkeresés, chaten keresztüli vagy telefonos kapcsolatfelvétel, stb. esetén)
  • (f) hogy tájékoztatást nyújtsunk Önnek termékeinkről és szolgáltatásainkról; és
  • (g) illegális tevékenységek, csalásgyanús vagy egyéb, törvény által megkövetelt esetek kivizsgálása, megelőzése vagy ellenük való fellépés.

4.2 Gyakran az adatok nagy része összesített statisztikai adat arra vonatkozóan, hogy az emberek hogyan használják szolgáltatásainkat vagy Webhelyünket, és nem kapcsolódnak semmilyen személyes adathoz. Amennyiben ezek az adatok maguk is személyes adatok, vagy személyes adatokhoz kapcsolódnak, annak megfelelően kezeljük azokat.

5. Személyes adatok kezelésének jogalapja

5.1 A fent leírt személyes adatok gyűjtésének és felhasználásának jogalapja az érintett személyes adatoktól és a konkrét kontextustól függ. Általában azonban csak akkor gyűjtünk személyes adatokat, ha ehhez Ön hozzájárulását adja, ha a személyes adatokra szükségünk van az Önnel kötött szerződés teljesítéséhez, vagy ha az adatkezelés jogos érdekeinket szolgálja, és nem írják felül az Ön adatvédelmi, illetve alapvető érdekeit és jogait. Bizonyos esetekben jogi kötelezettségünk is lehet arra, hogy személyes adatokat gyűjtsünk Öntől. A fentiek alapján az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása az alábbi esetekben: regisztráció, bejelentkezés, az Ön kérdéseinek a megválaszolása, hírlevélre történő feliratkozás.

5.2 Tekintettel arra, hogy az Ön által leadott megrendeléssel szerződés jön létre közöttünk, szerződéses kötelezettség teljesítése (GDPR 6. (1) bekezdés b) pontja) a jogalapja az alábbi adatkezeléseknek: szolgáltatás teljesítése, fizetések kezelése. Ha személyes adatok megadását kérjük egy jogi követelmény teljesítése vagy az Önnel kötött szerződésünk teljesítése érdekében, ezt a megfelelő időpontban egyértelművé tesszük, és tájékoztatjuk, hogy személyes adatainak megadása kötelező-e vagy sem (azt is részletezzük, milyen lehetséges következményekkel jár, ha nem adja meg személyes adatait). Hasonlóképpen, ha az Ön személyes adatait gyűjtjük és felhasználjuk, miközben jogos érdekeinkre (vagy egy harmadik féléire) hivatkozunk, minden esetben világossá tesszük, melyek ezek a jogos érdekek.

5.3 Az alábbi esetekben a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja, azaz jogszabályi kötelezettség teljesítése az adatkezelés jogalapja: számlázás, panaszkezelés, a hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatos adatkezelés.

6. Kivel osztjuk meg az Ön adatait?

6.1 A megbízott üzleti leányvállalatok és/vagy munkatársaink kivételével, akik a nevünkben vagy velünk kapcsolatban dolgoznak, nem adjuk ki vagy adjuk el harmadik félnek az Ön személyes adatait, és minden ilyen adatot bizalmasan kezelünk. Például olyan információkat osztunk meg harmadik féllel, ahol szolgáltatásaink biztosítása ettől függ.

Harmadik fél és megbízható leányvállalatok vagy társult vállalkozások

6.2 Szerződést köthetünk harmadik féllel, hogy segítséget nyújtson szolgáltatásaink optimalizálása érdekében, beleértve a fizetések engedélyezését és feldolgozását, a szolgáltatási kérelmek teljesítését és a segítségnyújtást Ügyfeleink részére.

6.3 Harmadik fél platformjait használhatjuk arra, hogy web- és e-mail-alapú hirdetéseket alkalmazzunk, miután Ön felkereste és elhagyta Webhelyünket.

6.4 Webelemzést is folytatunk az ügyfélélmény javítása érdekében. Ezek a szolgáltatások anonim adatokat rögzíthetnek, például egérkattintásokat, mozgásokat, de soha nem használjuk őket személyes adatok gyűjtésére. Ezeket az adatokat csak belső használatra használjuk fel, hogy segítségükkel megérthessük és javíthassuk szolgáltatásainkat.

Bűnüldözés

6.5 A myPlan.cloud-ot Magyarországon bejegyzett cégként üzemeltetjük, és az adott joghatóság törvényei és szabályozásai vonatkoznak ránk. Különféle bűnüldöző szervek felszólíthatnak minket, hogy segítsük nyomozásukat. Ennek teljesítése magában foglalhatja az ügyféladatok biztonságos átadását egy törvényesen felhatalmazott kormányzati szervnek.

6.6 Cégünk Magyarországon kívül is kötelezhető arra, hogy személyes adatokat közöljön más bűnüldöző szervekkel, szabályozó hatóságokkal, kormányzati szervekkel, bíróságokkal vagy más harmadik felekkel, összhangban a hatályos jogszabályokkal. 

6.7 Ezeket az információkat csak akkor adjuk ki, ha úgy gondoljuk, hogy a nyilvánosságra hozatal szükséges, ha az alkalmazandó törvény vagy szabályozás törvényes jogaink gyakorlása vagy védelme érdekében, vagy az Ön vagy bármely más személy létfontosságú érdekeinek védelme érdekében történik.

7. Az Ön adatvédelmi jogai

7.1 Az Ön lakóhelye szerinti joghatóságtól függően adatvédelmi joggal rendelkezhet, amelynek értelmében a személyes adataihoz való hozzáférést, azok helyesbítését, frissítését vagy törlését kérheti.

7.2 Ha Ön az EGT tagállamok egyikében él, akkor az alábbi adatvédelmi jogokkal is rendelkezik:

  1. tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen, kérheti tőlünk személyes adatai kezelésének korlátozását, vagy hordozhatóság céljából azok Önnek történő átadását.
  2. ha az Ön személyes adatait az Ön beleegyezésével gyűjtöttük és dolgoztuk fel, akkor hozzájárulását bármikor visszavonhatja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti az Ön visszavonása előtt általunk végzett adatkezelés jogszerűségét, és nem érinti az Ön személyes adatainak a hozzájáruláson kívüli jogszerű feldolgozási indokok alapján történő feldolgozását sem.
  3. Önnek jogában áll panaszt tenni az adatvédelmi hatóságoknál az Ön személyes adatainak gyűjtése és felhasználása miatt. Az EU adatvédelmi hatóságainak elérhetőségei a következők: https://ec.europa.eu/justice/article-29/structure/data-protection-authorities/index_en.htm A magyarországi adatvédelmi hatóság elérhetőségei: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11., postacím: 1363 Budapest, Pf.: 9., telefonszám: +36 1 3911400, levelezési cím: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: http://www.naih.hu )

8. Az Ön választása

8.1 E-mail marketing: A hírlevelekről való leiratkozáshoz kattintson a hírlevélben található leiratkozás linkre

9. Biztonság: hogyan védjük adatait?

Szigorú szabályokat alkalmazunk az Önről gyűjtött és feldolgozott személyes adatok védelme érdekében. Az általunk alkalmazott intézkedések célja, hogy az Ön személyes adatainak feldolgozása során a kockázatot megfelelő biztonsági szinten tartsuk. Az általunk alkalmazott konkrét intézkedések közé tartozik, hogy a lehetőség szerinti minimális szintre csökkentjük a naplózott adatokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy munkatársaink biztosíthassák a szolgáltatások zökkenőmentes működését.

10. Adatfeldolgozás Magyarországon

Az Ön személyes adatait az Ön lakóhelye szerinti országtól eltérő országokban is feldolgozhatjuk. Előfordulhat, hogy ezekben az országokban az Ön országának törvényeitől eltérő adatvédelmi törvények vonatkoznak, és bizonyos esetekben nem feltétlenül biztosítanak megfelelő védelmet. Szervereink Magyarországon találhatóak. Ez azt jelenti, hogy amikor személyes adatait gyűjtjük, azokat Magyarországon dolgozzuk fel. Megfelelő óvintézkedéseket tettünk annak érdekében, hogy személyes adatai továbbra is védve legyenek a jelen Tájékoztatóval összhangban.

11. Adatok megőrzése és törlése

Az Öntől gyűjtött személyes adatokat akkor őrizzük meg, ha ehhez folyamatos, jogos üzleti érdekünk fűződik (például a vonatkozó jogi, adózási vagy számviteli követelményeknek való megfelelés, megállapodásaink érvényesítése vagy jogi kötelezettségeink teljesítése érdekében). Ha nincs folyamatos jogos üzleti érdekünk személyes adatainak feldolgozására, akkor vagy töröljük vagy anonimizáljuk azokat, vagy ha ez nem lehetséges (például mert személyes adatai biztonsági mentési archívumban kerültek eltárolásra), akkor biztonságosan tároljuk őket és tartózkodunk minden további felhasználásuktól, amíg a törlés nem lehetséges. 

A regisztrációval kapcsolatos személyes adatokat a felhasználó regisztrációjának a törléséig kezeljük. A fizetéssel kapcsolatos adatokat és a számviteli bizonylatokat a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig kezeljük. A szolgáltatásain nyújtásával kapcsolatban az adatkezelés időtartama a szerződéses kötelezettség maradéktalan teljesítéséig és azt követően a szerződésből eredő esetleges követelések érvényesíthetősége érdekében 5 évig (Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény – Ptk.- 6:21. §) tart.

12. Harmadik felek webhelyei

A Webhely és szolgáltatásaink tartalmazhatnak hivatkozásokat harmadik fél webhelyeire. Nem vállalunk felelősséget a harmadik fél webhelyeinek adatvédelmi gyakorlatáért vagy tartalmáért. Kérjük, olvassa el az Ön által felkeresett webhelyek adatkezelési tájékoztatóját.

13. A Tájékoztató változásai

Tájékoztatónkat időről időre módosíthatjuk, hogy az tükrözze a gyakorlatunkban vagy az alkalmazandó jogszabályokban bekövetkezett változásokat. A legutolsó módosítás időpontját a Tájékoztatóban feltüntetjük. Bizonyos esetekben további értesítést is küldhetünk Önnek. Azzal, hogy a változtatások hatályba lépését követően továbbra is használja szolgáltatásainkat, elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a módosított Tájékoztatót.

14. Kérdések és panaszok

Ha bármilyen kérdése van Tájékoztatónkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeken:

legal@myPlan.cloud

-vagy-

Bit Different Kft.

2040 Budaörs, Komáromi utca 18.

Magyarország

Hatályos 2022. 10.03. napjától